de koffer enzo
Door: gerda
Blijf op de hoogte en volg Gerda
19 Februari 2011 | Marokko, Marrakesh
We waren dus onderweg van Fez naar Midelt met een overstap in Meknes. Goed dat de majoor zo goed oplet want onze koffer zat niet in de andere bus...hij was onderweg naar Tanger. Ons werd nadrukkelijk verzekerd dat hij naar Midelt gezonden werd. Was hij er niet om dix heures volgende jour, dan wel a midi om een uur of vier met de volgende bus. Bas vindt zulke dingen bepaald niet relaxed maar in mijn handtasje zitten genoeg dirhammen voor een half jaar Morocco dus geen paniek.
In Midelt aangekomen was het baer koud buiten. Eerst nog even controleren waar en hoe laat we onze "valise" kunnen ophalen.Daarna op zoek naar een plaats om te slapen. Vlak boven het busstation zien we Hotel Boughafer. Bas weet de prijs van onze double room terug te drukken naar 200 dh.Daarna wat rondgelopen, een heerlijk vers warm brood opgepeuzeld en even later de kip gevonden die daarbij hoorde. Klaar voor 45 dh. In een ongezellig etablissement, dat wel. Tot Farfar zich meldde. Echt zo n jongen waarbij je denkt; was je op een betere plaats geboren, wat was er dan van je geworden... In no time was ik Fatima Couscous en Bas was Mohammed Brochette. In plaats van ons uit de horen ( wat ze allemaal doen en je vervolgens iets aansmeren)vertelde hij van alles over zichzelf en zijn familie. Een echte trotse Berber. Aan t eind bleek hij toch een handeltje te hebben in karpetten, sierraden aardewerk en zo.Niks gekocht maar wel beloofd volgende dag nog even langs te komen.Heerlijk geslapen.Met het ontbijt in de knuisten: weer zo n heerlijk warm vers knapperig kaal brood liepen we langs het busstation waar onze koffer al stond te pronken!!Van opluchting bij Farfar een sjaal gekocht. Bas kreeg les in het rond zijn hoofd knopen. Nog een heel gedoe hoor! En het staat hem fantastisch.Jullie kunnen vast niet wachten om de foto s te zien.20% van de prijs bedongen. Wat Bas buiten de opmerking ontlokte: Nee, nog niet helemaal goed ze moeten kronkelen..hij zet wel hoog in hoor, die Vasse.In zo n typisch winkeltje van een Marrokaan type verstrooide professor fossielen gekocht. Een glad gepolijst bord voor mij, een grote ruwe ammoniet voor Bas. Heel verschillend en toch doen ze het goed samen. Net als wij.
20 Februari 2011 - 11:13
Nellie:
Genieten jullie maar lekker daar. En vooral blijven schrijven.
Dan reizen we in gedachten mee.
Heb je lekker weer? -
20 Februari 2011 - 13:21